Elmúltál már 18 éves? Az oldal használatához kérlek add meg születési dátumod!
Év:
Hónap:
Nap:

Tuti tipp a Borsoditól: a világos sörök fogyasztásához kiváló csemege lehet a jól megsózott sörperec!

Ráadásul van hozzá egy szuper receptünk!

 

Sörperec recept:

Hozzávalók:

  • 1,5 csésze (350ml) meleg (43-46°-os) víz
  • 1 evőkanál (15g) cukor
  • 2 teáskanál (10g)  só
  • 1 csomag (8g) aktív száraz élesztő
  • 4,5 csésze (630g) finomliszt
  • 60 g olvasztott, sózatlan vaj
  • 10 csésze (2,4 L) víz
  • 2/3 csésze (35g) szódabikarbóna
  • 1 nagy tojássárgája 1 teáskanál vízzel összekeverve
  • durva só
  • növényi olaj

Elkészítés:

  • Keverd össze a vizet, cukrot és sót egy robotgéppel és hintsd meg egy kis élesztővel! Hagyd pihenni 5 percig, amíg a keverék habzani kezd. Add hozzá a lisztet és a sót, majd alacsony sebességen keverd, amíg össze nem áll! Ekkor válts középfokozatra és dagaszd addig, amíg egyenletes nem lesz és elválik a tál szélétől (4-5 perc kb.)! Ezután a nyers tésztát öntsd át egy másik tálba, amit előtte növényi olajjal kikentél, fedd be a tetejét és pihentesd szobahőmérsékleten kb. 50-55 percig, amíg a tészta a kétszeresére nő!
  • Melegítsd elő a sütőt 230°-ra, helyezz sütőpapírt 2 db vékony tepsibe és kend ki növényi olajjal!
  • Ezután forrald fel a 10 csésze vizet a szódabikarbónával egy nagyobb edényben!
  • Amíg forr, a kelt tésztát borítsd ki egy vékonyan növényi olajjal kikent munkafelületre és oszd fel 8 egyenlő részre! Mindegyik részt nyújtsd ki tetszőleges hosszúságúra, majd formázz belőle perecet! Ha kész, helyezd a pereceket a sütőpapírral kibélelt tepsikbe!
  • Ezután tedd be egyesével a pereceket a forró vízbe 30 másodpercig, majd tedd őket vissza a tepsibe! Mindegyik perecnek a tetejét kend meg tojássárgájával, és szórd meg durva sóval! Süsd addig, amíg aranybarna színű nem lesz, kb. 12-14 percig. Miután kicsit kihűlt, már eheted is!

 

 

Friss események