A sör megfőzése csak az első lépés. Utána ki is kell csapolni azt.

Kevesen tudják, hogy a minőségi alapanyagok, a receptúrák, valamint a hordók szállítása és tárolása mellett a sörcsapolás technikája is hozzájárul ahhoz, hogy milyen ízélményt nyújt a sör. Ezért az élet habos oldalán nemcsak a sör minőségére figyelünk, hanem arra is, hogy a teljes élmény tökéletes legyen, beleértve a hozzáértő csapolást is.

Neked sem mindegy, hogy hogyan kerül a sör a pohárba? Olvass tovább!

Először is keresd a helyeinken a Borsodi Kiváló Csapolt Sör Program plakettjét. Ha megtaláltad, nézd meg, mikor lett csapra verve a hordó; ezt a pult közelében találod. Ha 4 napnál régebbi dátumot látsz, mindenképp tedd szóvá, neked lesz igazad.

Ha viszont friss a sör, jöhet a következő, egyben legfontosabb rész: a sörcsapolás. Mikre érdemes figyelni ezen a ponton?

  • A poharak legyenek tökéletesen tiszták, illat- és cseppmentesek.

  • A sörödet olyan márkajelzésű pohárban és alátéttel kapd, amilyen márkájú sört rendeltél. Mondjuk Borsodisban.

  • A csapolt sörön a habkorona legyen tömör, 2-3 cm magas.

  • A felszolgálók ismerjék a söröket, és legyenek tisztában a csapolt sör előnyeivel. Az sem hátrány, ha jó szívvel ajánlják is azt.

A Borsodi Kiváló Csapolt Sör Programban résztvevő helyekkel együtt vállaljuk, hogy a sörélmény extra kitüntetett figyelmet kapjon. Így értékesítési munkatársainknak és sörnagyköveteinknek köszönhetően a Borsodi termékei a vendéglátóhelyeken is úgy kerülnek a korsókba, ahogyan azt egy sörmester elképzelte.